02 Nisan 2014

PassoLig Geldi, Devlet Ne Derse O

Ve sonunda bu da oldu. Artık futbol maçlarına girmek için eşimizden, işimizden, derslerimizden, paramızdan, sinirimizden feragat etmek yetmiyor. Artık maçlara girmek için öncelikle bir kart almamız gerekiyor. Bu kartın adı da PassoLig olmuş.


PassoLig nedir, kısaca anlatayım. Devletin bizi daha rahat takip edebilmesi için çıkarttığı bir kart... Nasıl çalışıyor? Önce bu kartı devletin en yandaş firması Çalık grubundan 25 liraya satın alıyoruz, daha sonra satın aldığımız karta internet üzerinden gitmek istediğimiz maçın biletini yükletiyoruz. Sonra o yükleme bilgileri cep telefonumuza geliyor, sonra biz o bilgiler ışığında maça gidiyoruz, koltuğumuza oturuyoruz. 

Kartı kesinlikle bir başkası kullanamıyor. Üzerinde resminiz olacak, yani o kartla maça girmeye çalışırsanız, sizi korumakla yükümlü kolluk kuvvetleri tekme tokat dışarı atacaklar sizi. Çünkü siz sadece maça girmek isteyen bir taraftar değilsiniz. Siz devlete karşı gelen potansiyel bir dolandırıcı, hırsız, katil ve hatta kim bilir keyiflerine göre devleti yıkmak isteyen bir teröristsiniz.

Neyse biz karta geri dönelim. Karı 25 liraya satın aldığımızı belirttik. Ancak bu karta sadece bir kez 25 lira vermek yetmiyor. Her sene 25 lira aidat ödeyerek bu kartı kullanmaya devam edeceksiniz. Tabii ki bu 25 liranın sabit kalacağının garantisi yok. Yani devlet, maçlara girmek için sizi zorladığı bir uygulama için bir de üstüne para istiyor. Şöyle söyliyim, siz trafikte sadece yeşil ışıkta geçebilirsiniz ancak yeşil ışıkta geçmek için trafik lambasının altında bulunan kart okuyucuya kredi kartınızla 5 lira ödeme yapmak zorundasınız. Yoksa geçemezsiniz. Her türlü taşıt verginizi ödemiş olsanız bile.

Velev ki kartınızı bir Antalyaspor taraftarı olarak belirterek aldınız. Kartınıza Antalyaspor arması işleniyor. Aslında ne kadar sempatik değil mi? Ama öyle değil işte. Düşünün ki, Denizli'desiniz ve o gün Denizlispor'un maçını izlemek istiyorsunuz. Ama ne o maça sadece üstünde Antalyaspor arması olan kartınızla girebilirsiniz. Denizlisporlular, sizin Antalyaspor armalı kartınızı gördüğünde ne yapacak? Velev ki yaralanmaya varan olaylar oldu, devletimiz alışkın zaten bahane üretmeye. Bir Antalyasporlu'nun, Denizlispor maçında ne işi var. Kesin olay çıkarmaya gitmiştir.

Bu PassoLig'den sonra zaten can çekişen Türkiye'de statta maç izleme kültürü tamamen yerle bir olacaktır. Şimdi çok bilenler konuşacak, rahat rahat olay çıkartamayacaksınız ondan rahatsız oluyorsunuz diye. Peki bu maçlara gelmeyen bilmiş arkadaşlara soruyorum, sen senede 2-3 maça gitmek için bilet kuyruğuna bile katlanamayan adam, maçtan önce koşa koşa bu kartı çıkartıp 25 lira verip üstüne bir de bilet parası verip bu kartı alacak mısın? Diğer sene bir başka maça giderken, senden aidat parası istediğinde öegh bu ne be demeyip, yine o parayı verecek misin? 

Herkese geçmiş olsun, bakalım kaç kişi alacak bu kartlardan?






5 yorum:

  1. Ben Eskişehirspor logolu passolig almak için 15 lt mi 25 tl mi ödeyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı yazdığımız zaman sitede 25 lira olarak gözüküyordu. Daha sonra güncellediler sanırım 15 lira olacak.

      Bizim de düzeltmemiz gerekiyor.

      İyi günler.

      Sil
    2. başvurumu yaptım 15 tl olmuş.

      Sil
  2. elimiz mecbur arma aşkına alıcaz

    YanıtlaSil
  3. Alma aldırma, kimse almazsa vazgeçerler...

    YanıtlaSil

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...